...βουλή :όχι κύριοι στην εθνική μιζέρια...(>απομαγνητοφώνηση<)

►...22-12-2010...πρωθυπουργός..."Τα επώδυνα μέτρα είναι πράγματι πίσω μας πια. Μπροστά μας, είναι δίκαιες, ιστορικές παρεμβάσεις, που καταργούν προνόμια και ωφελούν το κοινωνικό σύνολο"...

►...Και κάθε παρέμβαση που ωφελεί το κοινωνικό σύνολο, θα γίνει πράξη...Μέχρι να καταλάβουν ότι αυτή η Κυβέρνηση, αυτός ο λαός, όλοι μας, είμαστε αποφασισμένοι και δεν λυγίζουμε, δεν υποκύπτουμε.

►...Να μην κάνουμε τη χάρη σε κανέναν κερδοσκόπο, σε κανέναν οίκο αξιολόγησης. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε αυτούς τους μύθους, που εύκολα καλλιεργούνται, στην προσπάθεια να αποποιηθούν κάποιοι των ευθυνών τους"...
►..."Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα καταθέτει προτάσεις εδώ και μήνες, προτάσεις για τη δημιουργία ενός μηχανισμού, αλλά ακόμα και για τη γνωστή ιδέα του ευρωομολόγου.
►...Πέραν των άλλων προτάσεων, όπως για τον Tobin tax, το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ή τον φόρο επί του διοξειδίου του άνθρακα, το ευρωομόλογο, εκτός των άλλων, θα απαντήσει και στις αγορές, από όπου η Ευρώπη θα δανείζεται για τα κράτη-μέλη...ασπίδα απέναντι στα υψηλά επιτόκια και στις φοβίες των αγορών"...

►..."Πρώτη προτεραιότητα, ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Ηλεκτρονικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών παντού, ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης..."
►..."Δεύτερη προτεραιότητα η ανάπτυξη, η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου..."
►..."Τρίτη προτεραιότητα είναι η συμμετοχή, η κοινωνία της ευνομίας και της δικαιοσύνης, με νέο εκλογικό νόμο, με διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων..."
►...Τέταρτη προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος, με πλήρη εφαρμογή προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας – απόλυτη προτεραιότητα, το 2011..."
►..."Τέλος, προτεραιότητά μας είναι η Ελλάδα με ακόμα πιο ισχυρή φωνή στον κόσμο..."

►..."Όχι κύριοι":"στην εθνική μιζέρια, που μερικά κόμματα και μέσα ενημέρωσης θέλουν να εξαπλώνεται ως εθνική πανδημία, κατήφεια, απαισιοδοξία, αυτοί που θέλουν να παίρνει διαστάσεις μιας μόνιμης ασθένειας, ενός ναρκωτικού που μας κάνει εξαρτημένους και μας ωθεί στο περιθώριο της ιστορίας, που εξυπηρετεί όμως τους βολεμένους..."
►...βουλή, 22.12.2010:συζήτηση για τον προϋπολογισμό...(>απομαγνητοφώνηση<) ...πηγή:primeminister.gov.gr..."ιστογραμμή"...