...spread: ανησυχία σε γαλλία-αυστρία-ολλανδία...(>άρθρο<)

..."FINANCIAL TIMES DEUTSCHLAND: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ SPREAD ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ"..."Άρθρο των Mareike Scheffer, Tobias ...Bayer, Christine Mai και Doris Grass στη Financial Times Deutschland, με τίτλο «Η ελληνική γρίπη φτάνει στην κεντρική Ευρώπη», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: Η ανησυχία των επενδυτών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους πλήττει τώρα και τα ομόλογα της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας.
Τα spread των ομολόγων αυτών των χωρών αυξήθηκαν χθες πολύ έναντι των γερμανικών ομολόγων. «Αμφισβητείται πλέον η ΟΝΕ στο σύνολό της. Κι αυτό είναι πράγματι ανησυχητικό», δήλωσε ο Kornelius Purps, αναλυτής της Unicredit. «Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια».
Οι επενδυτές καταφεύγουν στα πιο ασφαλή – κατά τη γνώμη τους – ομόλογα: γερμανικά, αμερικανικά και ιαπωνικά.
Παρά το πακέτο διάσωσης ύψους 750 δις. ευρώ για την Ευρωζώνη και των 110 δις. ευρώ για την Ελλάδα, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Χώρες της περιφέρειας, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία ή η Ισπανία πρέπει να πληρώνουν στην αγορά κεφαλαίων υψηλά spread, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν.
Τώρα πλέον ο φόβος μεταφέρεται όλο και περισσότερο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, με εξαίρεση τη Γερμανία. Δυσκολότερη εκτιμάται ότι είναι η κατάσταση στο Βέλγιο"...pasok.gr...e - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-8.6.10... ................................................................."ιστογραμμή"...