...οικονομικοί αναλυτές για ελλάδα...(>άρθρο<)

..."ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"...

Ρεπορτάζ του Eamon Javers Στην ιστοσελίδα της ε/φ POLITICO, με τίτλο “Analysts weigh Greece downfall”, αναφέρεται σε προβλέψεις διαφόρων Αμερικανών οικονομικών αναλυτών σε σχέση με το μέλλον της Ελλάδας και συγκεκριμένα με το αν η χώρα τελικά θα χρεοκοπήσει.

Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία, απλώς διαφέρουν στην εκτίμηση του πότε θα γίνει αυτό και με ποιες συνέπειες για άλλες οικονομίες.

Μια ελληνική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο του δολαρίου, πράγμα που από τη μια θα ενισχύσει την αξιοπιστία του, με θετικά αποτελέσματα στο επενδυτικό ενδιαφέρον και στο ύψος των επιτοκίων δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης, από την άλλη θα υπονομεύσει τις αμερικανικές εξαγωγές και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Η βασική ανησυχία είναι ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες εύθραυστές ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά ακόμη και στις ΗΠΑ, καθώς οι αγορές πανικοβλημένες θα στοχοποιούν κάθε χώρα με μεγάλα ελλείμματα και χρέος.

Η ελληνική περίπτωση, σημειώνει ακόμη το ρεπορτάζ, χαρακτηρίζεται από επιπλέον προκλήσεις, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, με αποτέλεσμα η μόνη εναλλακτική της λύση ναι είναι η περαιτέρω μείωση των δαπανών, πράγμα που θα πυροδοτήσει μεγαλύτερες αντιδράσεις και αναταραχές στην ελληνική κοινωνία"...pasok.gr...e-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-9.6.10(α).................."ιστογραμμή"...