...ευρωπαϊκό πακέττο διάσωσης & ανησυχία...(>ανάλυση<)

..."REUTERS: ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ"...Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση από την ΕΕ των σχεδίων για το μεγαλύτερο bailout στην ιστορία, φαίνεται ότι η ανάληψη αυτής της δράσης εμπόδισε μεν την οικονομική καταστροφή, αλλά δεν κατάφερε να καθησυχάσει την ανησυχία των αγορών σημειώνεται σε ανάλυση με τίτλο Euro rescue plan averts disaster but fears persist που καταχωρίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα του REUTERS.

Οι χρεωμένες χώρες της Ευρώπης – εκτός από την Ελλάδα – εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα να δανείζονται χρήματα στην αγορά ομολόγων, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, σενάριο που φαινόταν πιθανό πριν από την ανακοίνωση του πακέτου των 750 δισ. «δηλ. μία σειρά από κρατικές χρεοκοπίες» σημειώνει το REUTERS, που υπογραμμίζει ωστόσο ότι οι ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής ανησυχούν ιδιαίτερα από την αποτυχία τους να καθησυχάσουν τις αγορές.

Στο πνεύμα αυτό, ο Axel Weber, μέλος της ΕΚΤ χαρακτήρισε χθες «ακατανόητο» τον τρόπο με τον οποίο οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές απέναντι στο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, την ίδια ώρα που αναλυτές εκτιμούν ότι οι ανησυχίες για τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης και για τους αργούς ρυθμούς ανάπτυξης ενδέχεται να έχουν ήδη γίνει τόσο σοβαρές ώστε να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα πακέτο διάσωσης «όσο μεγάλο και αν είναι αυτό».

Σημειώνουμε επίσης ότι δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το REUTERS με τη συμμετοχή 52 οικονομολόγων καταγράφει ότι οι μισοί ακριβώς θεωρούν ότι τα χειρότερα πέρασαν, ενώ οι υπόλοιποι διαβλέπουν – παρά το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης - το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης αστάθειας στο μέλλον"...pasok.gr...e-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10.6.10..."ευρωπαϊκό πακέττο διάσωσης & ανησυχία"...(>ανάλυση<)........................"ιστογραμμή"...