...πρωθυπουργός:είμαστε σε καλό δρόμο...(>συνέντευξη τύπου<)

...μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες...Συνέντευξη Τύπου... πρωθυπουργός..."Το θετικό είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αν συνεχίσουμε σε αυτό τον καλό δρόμο, αλλά και το γεγονός ότι αποδείξαμε πως έχουμε τη βούληση να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας, δείχνουν ότι μπορεί αυτή η Κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεγάλες ανατροπές που χρειαζόμαστε.

Οι ανατροπές αυτές που χρειαζόμαστε, όπως είπα, σε μεγάλο βαθμό από εδώ και πέρα, είναι και θεσμικές, και θα συμβάλουν ιδιαίτερα, ώστε όχι μόνο να είμαστε μέσα στους στόχους μας, αλλά και να καλυτερέψουμε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Πολύ απλά να πω ότι, όπως έχω πει και παλαιότερα, αν είχαμε το χρόνο, αν υπήρχε ο χρόνος και δεν είχαμε αυτή την πίεση των αγορών και δεν είχαμε και μια Ευρώπη, η οποία δεν είχε τους μηχανισμούς αντίδρασης, που βέβαια δημιουργήθηκαν μετά από έναν δικό μας μαραθώνιο και μετά από πολύ δύσκολες, αλλά και αποτελεσματικές τελικά διαπραγματεύσεις, αν είχαμε το χρόνο, λοιπόν, θα μπορούσαμε, με τις θεσμικές μας αλλαγές, να χτυπήσουμε τα βασικά αίτια του προβλήματος της χώρας μας, που είναι ο μεγάλος μας ασθενής, δηλαδή το κράτος.

Ένα κράτος όπου υπήρχε σπατάλη, ένα κράτος όπου υπήρχε ανισότητα ακόμα και μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, ένα κράτος όπου η ανομία συνέβαλε πολλές φορές και στη διαφθορά, αλλά βεβαίως και στη διαμόρφωση μιας αντίληψης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Και βεβαίως, με την πελατειακή αντίληψη, να μεγαλώνουμε το κράτος, χωρίς κανένα όριο και χωρίς κανένα κριτήριο.

Όλα αυτά κόστισαν. Κόστισαν στον Έλληνα πολίτη. Και βεβαίως, αν αυτά είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αν είχαμε αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, δεν θα είχαμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, Γι’ αυτό και πήραμε τα μέτρα που πήραμε, διότι ήμασταν αναγκασμένοι, μπροστά στις απειλές για τη χώρα μας, για την οικονομία μας, να τη διασώσουμε. Αλλά τώρα, πάμε για τις αλλαγές αυτές.

Αυτές οι αλλαγές εγγυώνται ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα, τα οποία θα πλήττουν το εισόδημα του μέσου και φτωχότερου Έλληνα πολίτη. Όμως, αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Πρέπει να γίνουν. Και εδώ χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων, φορέων και κομμάτων, για να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση"...
...όλη η συνέντευξη...πρωθυπουργός:είμαστε σε καλό δρόμο...(>συνέντευξη τύπου<)... ....................................................................."ιστογραμμή"...