...«το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης»...(>συνέντευξη<)

...ραγκούσης..."Το πολιτικό μας σύστημα δεν πρόκειται να βγει από τη θεμελιακή κρίση, στην οποία έχει εγκλωβιστεί, αν δεν αλλάξει και ο τρόπος εκλογής των βουλευτών.

Όποιος θέλει να τελειώνουμε επιτέλους με τα διαλυτικά φαινόμενα του μαύρου πολιτικού χρήματος, όποιος συμφωνεί ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι, αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, στα συστήματα που ξέρουμε όλοι ότι απαιτούν τεράστιες εκλογικές δαπάνες.

Το δίλημμα είναι απλό και ξεκάθαρο: είτε πιστεύουμε ειλικρινά στην ανάγκη να τελειώσουμε με αυτή τη νοσηρή πολιτική κατάσταση που παράγει διαφθορά και οδηγεί στην απαξίωση της πολιτικής ή να συνεχίσουμε στο σημερινό αδιέξοδο. Ο Γ.Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, όλοι μας πήραμε έγκαιρα τις αποφάσεις μας. Ζητήσαμε και λάβαμε την εντολή του ελληνικού λαού για ριζική αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε αυτή την κατεύθυνση. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί εναντιώνεται σε μια καθολική απαίτηση αλλαγής"...in.gr...όλη η (>συνέντευξη<)..........................."ιστογραμμή"...