..."ackermann: απροσδόκητη αλλαγή στάσης"...(>άρθρα<)

..."Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK, JOSEF ACKERMANN ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Π/Θ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ"...Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Josef Ackermann, πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών στη μέχρι τώρα θέση του ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland, για την «εντελώς απροσδόκητη αυτή αλλαγή στάσης» :

«Αφορμή αποτέλεσε η ανένδοτη μεταρρυθμιστική θέληση του έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Η συζητήσεις μου με τον Παπανδρέου και η πρόθεσή του να θυσιάσει χάριν των αυστηρών μέτρων λιτότητας ακόμη και την ίδια την πολιτική του καριέρα με οδήγησαν στην αναθεώρηση των απόψεών μου», επεσήμανε ο κ. Ackermann, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τραπεζιτών στο Institute of International Finance (IIF) στη Βιέννη την Παρασκευή το βράδυ.

Με τίτλο «Ο Ackermann εμπιστεύεται και πάλι την Ελλάδα» η ε/φ Frankfurter Allgemeine Zeitung αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο αναφέρει ότι ο Διοικητής της Deutsche Bank, Josef Ackermann εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην προσπάθεια της Ελλάδας για εξυγίανση της οικονομίας και την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση με το υπέρογκο δημόσιο χρέος

Ο Ackermann, o οποίος είναι και Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών (IIF), που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή ημερίδα στη Βιέννη, δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη σε σχέση με αυτά που είχε δηλώσει πριν από εβδομάδες, όταν είχε εκφράσει αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της.

Ο διοικητής της Deutsche Bank παρέπεμψε στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε στην ημερίδα του IIF, σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα έχει υποχωρήσει κατά τους πρώτους πέντε μήνες σε ποσοστό 40%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι τον έπεισαν οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν οι επώδυνες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του στερήσουν μια δεύτερη θητεία διακυβέρνησης της χώρας.

«Ήδη βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεδομένου ότι παρατηρείται αύξηση των εσόδων και μεγάλη μείωση των δαπανών.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε παράλογες τις φήμες που κυκλοφορούν, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να επιστρέψει στο παλαιό της νόμισμα, τη δραχμή.

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν συμμετείχε στο Εαρινό Συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και φάνηκε πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο την κρίση, αναφέρει σε σ δημοσίευμά της στις Οικονομικές Σελίδες η ε/φ Süddeutsche Zeitung.

Ο Άκερμαν δήλωσε στο περιθώριο του Συνεδρίου ότι άλλαξε γνώμη όσον αφορά την ελληνική κρίση. Στο ίδιο Συνέδριο συμμετείχε και ο Έλληνας π/θ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα θυσιάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο βωμό της επανεκλογής του.

Ο Άκερμαν τόνισε πως πείσθηκε από την αποφασιστικότητα του Παπανδρέου να θυσιάσει άν χρειασθεί την πολιτική του καριέρα.«Αυτή η αποφασιστικότητα με ανάγκασε να αλλάξω γνώμη», υπογράμμισε. Ο Άκερμαν είχε δηλώσει δημόσια πριν έναν μήνα πως αμφιβάλλει εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της.

THE WALL STREET JOURNAL: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΡΦΑΝΙΔΗ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ε/φ THE WALL STREET JOURNAL δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα υπό τον τίτλο ECB’s Orphanides: Markets should be more confident about Greece, συνέντευξη του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και μέλους της ΕΚΤ, Αθανάσιου Ορφανίδη.

Ο κ. Ορφανίδης, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, γιατί η χώρα έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της.

Άλλωστε τα στοιχεία που έδωσε ο έλληνας υπουργός οικονομικών δείχνουν ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα και αυτό είναι λόγος που θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη στις αγορές"...pasok.gr...e-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-14.6.10(α)......"ackermann: απροσδόκητη αλλαγή στάσης"...(>άρθρα<)"... ..............................................."ιστογραμμή"...