ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

..."Το είπα και προχθές, ότι η νέα πορεία μας θα βασιστεί σε τρεις θεμελιώδεις αρχές:
Ανανέωση, Ενότητα, Αξιοκρατία.
Θεμελιώδης αρχή για την πορεία μας η ανανέωση.
Πρέπει να δώσουμε χώρο στη νέα γενιά του Κινήματός μας, παντού, σε όλα τα όργανα, από τη βάση, μέχρι την κορυφή, μέχρι το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Να δώσουμε σε νέα πρόσωπα ρόλους και ευκαιρίες, για να αναδείξουν το ταλέντο τους, να δοκιμαστούν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της οργάνωσής μας σε όλη της την κλίμακα. Να φυσήξει φρέσκος αέρας της κοινωνίας, κέφι για δουλειά και σε αυτούς, που λιγότερο κουβαλούν, και περισσότερο μπορούν να τρέξουν. Το χρειαζόμαστε, το χρειάζομαι κι εγώ, στη νέα πορεία επανίδρυσης που ξεκινάμε. Μαζί με τη δυναμική τους, με τις ιδέες τους, με τα θέλω και τα όνειρά τους.

Χρειαζόμαστε και τους καλύτερους. Αξιοκρατία σε κάθε θέση και όργανο. Χρειαζόμαστε τους πιο ικανούς, και όχι τους αρεστούς σε αυτήν ή την άλλη πλευρά. Ικανούς, όχι λόγω τυπικών προσόντων ή επετηρίδας, αλλά λόγω ουσιαστικών δυνατοτήτων προσφοράς, πολιτικής δουλειάς και δράσης.

Χρειαζόμαστε να προωθήσουμε μπροστά από το κάρο, όπως είπε και ο Αντώνης Καρράς, αυτούς που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν τα περισσότερα στον κοινό μας αγώνα. Η δύναμή τους, θα είναι δύναμη όλων μας. Χρειαζόμαστε το κέφι, τη φαντασία, την ευαισθησία των στελεχών της νέας εποχής.

Με αυτές τις τρεις αρχές, ξεκινάμε τη νέα πορεία μας και δεν έχουμε χρόνο. Ήδη, η επόμενη εβδομάδα είναι εβδομάδα μαχών και, εμείς, θα είμαστε στη μάχη, δίπλα, κοντά στον λαό.".


ΠΗΓΗ: http://www.pasok.gr/portal/gr//58468/7/7/1/showdoc.html
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ