διαδικασίες λογοδοσίας, δημοκρατίας και διαφάνειας”

”εφαρμογή στην πράξη εσωκομματικών διαδικασιών λογοδοσίας, δημοκρατίας και διαφάνειας”

- Oι διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου με τη χρήση της τεχνολογίας, το ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής πιστοποίησης και το μεγάλο εγχείρημα ενεργής συμβολής εκατοντάδων χειριστών Η/Υ και συμμετοχής επτακοσίων χιλιάδων μελών και φίλων, έφερε το ΠΑΣΟΚ, ΕΝΑ BHMA ΜΠΡΟΣΤΑ.
- Το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε πολιτικά να απομονώσει όσους προσπάθησαν να διπλοψηφίσουν προκειμένου να στείλει μήνυμα διαφάνειας και αποφασιστικότητας για ρήξη με τις νοοτροπίες του παρελθόντος που απαξιώνουν τη συμμετοχή στα κομματικά δρώμενα και καλλιεργούν νοοτροπίες ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.

- Οι αντίστοιχες διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων, επανέφερε τον παλιό γνώριμο τρόπο στο προσκήνιο…ΤΟ ΠΑΣΟΚ έκανε ΔΥΟ BHMATA ΠΙΣΩ.
- Η “παλιά μου τέχνη…” κυριάρχησε, οι μηχανισμοί επιβραβεύθηκαν, οι πρακτικές “περισσότερων ψηφοδελτίων” στη κάλπη με ευρηματικούς τρόπους συνεχίστηκε, οι στημένες σταυροδοσίες ξεπέρασαν “τάσεις” και “αναφορές”…

- Αναρωτιέται κανείς πόσοι σύνεδροι, που θα συμβάλουν στην “επανίδρυση” ή επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκαν με διαδικασίες δημοκρατίας και διαφάνειας.
- Το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ των παραγοντίσκων και παραγόντων καλά κρατεί…
- Στο όλο πλέγμα αρκετά βουλευτικά γραφεία είτε κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν, είτε εμμέσως πλήν σαφώς συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό της διαμεσολάβησης.

- Νοοτροπία κατεστημένη που -ιδιαίτερα στη περιφέρεια - θεωρείται απολύτως φυσιολογική για ένα “κόμμα εξουσίας”.
-Δεν απωθεί τους πολίτες, τους καθιστά κυνικά απαθείς (αυτό ίσως είναι το χειρότερο), τους καθιστά συμμέτοχους (ίσως γιατί έτσι ανταποδίδουν κάποια εκδούλευση)…

- Στο συνέδριο αν ρωτηθεί ο κάθε (εκλεγμένος ή “εκλεγμένος”) σύνεδρος για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ, όλοι έχουν πολλά να πουν…

- Αν ρωτηθούν, γιατί δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ γενικά, έχουν πολλά επιχειρήματα… για την ηγεσία του!
- Αν ρωτηθούν, γιατί δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ στη πόλη τους, έχουν πολλά επιχειρήματα… πάλι για την ηγεσία του!
- Αν ρωτηθούν, γιατί δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ στη Δ.Ο. τους, έχουν πολλά επιχειρήματα… προφανώς και πάλι για την ηγεσία του!
- Αν ρωτηθούν, γιατί οι πολίτες απαξιώνουν με τη στάση τους το ρόλο των κομμάτων, έχουν πολλά επιχειρήματα… πάντοτε και μόνο για την ηγεσία του!

- Αν ρωτηθούν αν αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος του κατεστημένου ΠΑΣΟΚ, θα απαντήσουν προφανώς όχι, γιατί το κατεστημένο βρίσκεται αλλού μακρυά από τους ίδιους… και ίσως γύρω από την ηγεσία του…

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ(;) ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ O ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ σ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ σ. ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΑΞΙΑΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ!

ΥΓ

- Η ΕΚΑΠ φιλότιμα προσπάθησε να αντιμετωπίσει ό,τι ήταν “πολιτικά” δυνατόν μέσα σε ένα δεδομένο κομματικό περιβάλλον που ενδεχομένως (στο συνέδριο θα φανεί) απέρχεται κλείνοντας τον δικό του κύκλο, ενδεχομένως όμως και όχι.