MME - ΠΟΛΙΤΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

- Τα «ιδιωτικά κανάλια» δεν προαποτελούσαν επιχειρήσεις που είχαν κληρονομικά δικαιώματα συχνότητας. Συστάθηκαν ως επιχειρήσεις για τον παραπάνω σκοπό, μέσα (ή στα όρια) του υφιστάμενου θεσμικού τηλεοπτικού τοπίου (που και εμείς με τον τρόπο μας συμβάλαμε ). Shocked

- Τα ΜΜΕ που έχουμε στην Ελλάδα (πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας) είναι αποτέλεσμα εφαρμογής (ή ΜΗ εφαρμογής Wink υφιστάμενης νομοθεσίας που επιτρέπει (ή θα έπρεπε) και προσδιορίζει τους ποιοτικούς όρους και τις προϋποθέσεις χρήσεις συχνοτήτων, που υποτίθεται ότι αποτελούν "δημόσιο αγαθό".

- Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και της ανθρώπινης ποιότητας προβάλλεται μόνον «επετειακά» ή ως «αξιοθέατο». lol!

- ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ και όχι μόνον σύστημα «εξουσίας» -κατά κανόνα- απαξιώνει ως ιδεολόγημα ό,τι δεν ανήκει αφ ενός στο κέντρο και αφ ετέρου ό,τι δεν εναρμονίζεται με το σενάριο τηλεοπτικής καθημερινότητας.
- ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, για τους οποίους υπάρχει καθολική αναγνώριση, δεν «επιλέγονται» και δεν προσκαλούνται σχεδόν ποτέ στα ΜΜΕ.
Γιατί απλά οι «εκπομπές» δεν τους χρειάζονται. Shocked

- ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ απαξίωση της περιφέρειας και ακόμη περισσότερο της υπαίθρου λόγω «κόστους»; της εξωτερικής μετάδοσης .
- Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ (πχ μαθητές, φοιτητές ) παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, με τις απόψεις τους, μόνον στη περίοδο των καταλήψεων. Αλλιώς παρουσιάζονται ως «συμμετέχοντες» χειροκροτητές εκπομπών.

- ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ μία ιδιότυπη προβολή πολιτικής-πολιτισμικής κλπ επικαιρότητας με αποκλειστικό γνώμονα το παραγωγικά φτηνό, το οπτικοακουστικά, το πομπώδες.

- Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΝΤΥΠΩΣΗ (των λίγων ημερών) πριμοδοτείται κατ΄ αποκλειστικότητα και μετατρέπεται σε συνήθεια, σε τρόπο κοινής αντίληψης για τα πράγματα, που εθίζει, που «διαπαιδαγωγεί», που επιβάλλεται ως συστατικό κοινωνικής πραγματικότητας. confused

- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ακόμη, η επιλεκτικότητα των ίδιων των καναλιών να προσκαλούν και να προβάλουν πάντοτε ορισμένους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο.
- ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ (παράτυπα ή νομότυπα) να αποτελούν "επικυρίαρχα" πάνω στη πολιτική, κοινωνική ζωή (ιδιαίτερα σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, μη εργαζόμενους και παιδιά).
- ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ να επικυριαρχήσουν πάνω στους θεσμούς και στην πολιτική κάνοντας εκ του ασφαλούς «πολιτική», χωρίς ευθύνη αντίθετα με το αζημίωτο.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά παραδείγματα, που από πολιτική σκοπιά, μάλλον είναι απαράδεκτα και υποτιμητικά για μία ευνομούμενη πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της.
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΑΣ.

- ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ο πολίτης γιατί επικυριαρχεί, επί δύο δεκαετίες, η απίστευτη κατάσταση στα τηλεοπτικά ΜΜΕ ( όπου πάνω σε συχνότητες ως δημόσιο αγαθό), η εμπορευματοποίηση, το εύκολο διαφημιστικό κέρδος, η μονοθεματική εμμονή προβολής, συνυπάρχει με το κιτς και τα γελοία παράγωγά του, με συμμέτοχους και δικούς μας «εκπροσώπους ». Question

- Η ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ είναι χίλιες λέξεις, η δύναμη της εικόνας επηρεάζει τα ευαίσθητα τμήματα της κοινωνίας με το αζημίωτο, βάζοντας σε δοκιμασία τους ίδιους τους συντελεστές δημοσιογράφους και συμμέτοχους των προγραμμάτων.

- ΕΙΔΙΚΑ σε προεκλογικές περιόδους, οι επιχειρηματίες -με κριτήρια αποκλειστικά μεγιστοποίησης του κέρδους- (μέσω διαφημίσεων, ακροαματικότητας και μελλοντικών «προσδοκιών») προσδιορίζουν το στίγμα τους, δημιουργούν δυναμικές και «αντιπαροχές» . Δεν έχουν την κύρια ευθύνη, αλλά η πολιτεία, οι φορείς της, εμείς τα κόμματα εξουσίας.

- ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ προστασίας της αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του πολίτη ως προς την ποιότητα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας που του παρέχεται με παραχώρηση τόσο σημαντικού δημόσιου δίαυλου, όπως είναι οι συχνότητες.

- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ σε βάθος, ως «πολιτικός φορέας εξουσίας» - ΠΑΣΟΚ , το φαινόμενο αυτό και να βγάζουμε τα πολιτικά μας συμπεράσματα. study

- Πρέπει να έχουμε τη πολιτική βούληση να θέσουμε τις προδιαγραφές ποιότητας στα ΜΜΕ και με σαφήνεια να καταθέσουμε ως πολιτική μας αντίληψη.
- ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ να «συγκρουσθούμε» -αν χρειασθεί πολιτικά- με όποιους «εξυπηρετούνται» με αυτήν τη κατάσταση και την αναπαράγουν μέσα στον ίδιο μας τον χώρο.

- Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ).

tassos dikas

ΥΓ
Το καταστατικό μας πάντως με σαφήνεια λέει: « Αρθρο 16 Αυτονομία του Κινήματος και ασυμβίβαστα:

1. Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ως μόνιμη και αταλάντευτη επιλογή την ανεξαρτησία και την αυτονομία της πολιτικής του λειτουργίας και δράσης από οργανωμένα συμφέροντα.

2. Το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του διατηρούν και διαφυλάσσουν την πολιτική τους αυτονομία από ιδιωτικούς και δημόσιους οικονομικούς φορείς, από τη Δημόσια Διοίκηση και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. » No